Skip to Content
RESC jaarverslagen
RESC mark

Tot in het oneindige

De samenwerking is een mooie combinatie van behoud en vernieuwing. In het logo herken je de hoofdkleur en de schrijfwijze van het oude REScoop.eu terwijl het nieuwe oneindigheidssymbool hernieuwbaarheid, coöperatie en diversiteit uitstraalt.

Het resultaat is compact en toepasbaar in alle formaten. Bovendien kon het ∞-symbool door zijn herkenbaarheid nu ook een eigen leven leiden. De Bemanning ontwierp daarnaast nog een sjabloon voor afgeleide logo’s. Die vormen de identiteit van subprojecten of zusterorganisaties.

RESC brandguide
RESC bizcards

Altijd de nieuwste huisstijl en illustraties

REScoop.eu kreeg van De Bemanning een heldere en overzichtelijke gids met uitleg over alle logo’s, sjablonen, kleuren, typografie en beeldtaal. De gids bevat altijd de laatste versie van de hele huisstijl en alle Europese medewerkers kunnen die raadplegen.

RESC projectlogo
RESC portraits
RESC projectlogos
RESC fedlogos
RESC pictos

Een organische online oplossing

Daarna werd de website van REScoop.eu vernieuwd. De Bemanning integreerde en reorganiseerde de informatie van de oude website in een nieuwe structuur én binnen de nieuwe visuele identiteit.

REScoop.eu is constant in beweging en het blijft nieuwe projecten ontwikkelen. Ook daarmee wisten we raad: dankzij het handige CMS in Craft is de website makkelijk te onderhouden en uit te breiden.

RESC iphonehomepage
RESC iphoneservices
RESC iphonementors
RESC iphonemap
RESC webnews

Elke REScoop.eu-medewerker krijgt zijn eigen rol of bevoegdheid in dat CMS. Zo kunnen ze makkelijk de algemene website, de huisstijlgids én websites van subprojecten beheren.

Op de Network-pagina kunnen leden hun project indienen. Als dat wordt goedgekeurd verschijnt het als interactieve kaart of als fiche op REScoop.eu. Die kaarten werden speciaal voor REScoop gemaakt met Mapbox.

En in de Toolbox kunnen gebruikers belangrijke documenten toevoegen en ze kunnen kiezen of iedereen of alleen aangemelde leden die kunnen downloaden.

RESC header