Skip to Content
MBC exterior
MBC vatenmuur2
MBC warholdetail

Van bier naar bar

We bedachten een visuele identiteit die vertrok van het Mechelse stadsbier Maneblusser en een manier om die identiteit uit te breiden voor een breder publiek: ook niet-bierdrinkers zijn meer dan welkom bij Maneblusser City.

MBC ton
MBC rondpunt
MBC Warhol

De stad als inspiratie

Het interieur heeft veel weg van een stad: beton, baksteen, groen en veel duiven. Het concept en ontwerp daarvan werd verzorgd door Nachtraven.

De Bemanning bouwde daarbovenop aan een optimistische grafische laag: de wegwijzers naar verschillende zones werden ‘oep ze Mèchels’ uitgewerkt en op z’n Belgisch geplaatst: er hangen er net te veel van.

MBC borden

“Klanten zeggen vaak dat Maneblusser City een gezellige plek is. Dat leek in het begin niet evident voor een restobar met zo’n grote oppervlakte. Het samenspel tussen branding, communicatie en sfeer werkt. Iedereen voelt zich hier thuis, van shoppers tot zakelijke klanten. En ze komen graag terug.”

Katia Schotte
Zaakvoerder Maneblusser City

Een aankleding voor elke halte

Je vindt verschillende zones in het gebouw: zo heb je bijvoorbeeld het station, het park en de bushalte. Elke zone heeft zijn eigen visueel thema binnen de huisstijl.

MBC station
MBC zebra
MBC deur
MBC stop
MBC plateau

Hoe communiceert een stad?

We breidden de visuele taal uit met pictogrammen en bewegwijzering die ook op de menukaart en marketing materialen terugkomen. De officiële taal van de stad.

Voor andere stemmen, zoals street-art, werkten we samen met Señor Color voor een grote muurschildering en plaatsten we in allerlei hoekjes graffiti-tags als knipoog naar de klanten.

MBC wip
MBC skatewall
MBC bus1

Mechelen, Kindvriendelijke stad

De leukste zone is die van de ‘kadeeje’. Snelle eters of ongeduldige speelvogels kunnen hier op reis in de Manneblusserbus.

De levensgrote wandillustratie kan met een veertigtal magnetische hoeden, brillen of eenhoornhoorns als spel-element gebruikt worden.

MBC bus2
MBC bus Illu
MBC polo1
MBC polo2
MBC Logo H