Skip to Content
BAT logo

Avontuur in het receptuur

De combinatie van het nieuwe industriële uiterlijk van de kerk en de oude glas-in-loodramen waren de basis van de grafische identiteit. De Bemanning brouwde een rastersysteem dat alles in elkaar deed passen en dat perfect samen ging met een kerk vol buizen en stalen trappen.

Een wereldreis op één locatie

Daarnaast waren onder andere de prachtige Battelse natuur en retro-futuristische reisverhalen de inspiratie voor een collectie op maat gemaakte illustraties en collages. Wonderlijke figuren, fantasiereizen en experimenten die je meenemen door geuren, kleuren en smaken.

BAT keukendeur
BAT girafmuursq
BAT logomono
BAT keukenmuur I89 A9797

Het zit in de details

De wereld van Batteliek werd in elke hoek doorgetrokken. Zo heb je de klokmuur die de tijd even doet stilstaan en een giraf die de weg naar boven wijst. De keukenmuur verbeeldt de bedrijvigheid in de keuken. Alles werd perfect op maat ingepast in het complexe gebouw.

BAT klokmuur
BAT blikken I89 A9725
BAT viltjes I89 A0058

En in nog meer details

Zelfs de glazen, dienbladen, onderleggers, bierviltjes en de kledij van het personeel werden onder handen genomen.

BAT vetpapier
BAT vetpapierdesign

“Bij De Bemanning kan een opdracht zo simpel geformuleerd worden als: work your magic!”

Robin Van Rillaer
Projectleider Batteliek
BAT shirtsspace
BAT kokshirt
BAT shirtschol

Experimenteren met hemelse dranken

Het laboratorium van Batteliek produceert constant nieuwe smaken en ervaringen. Nieuwe dranken krijgen meteen een naam en een logo. Dranken die ook buiten Batteliek worden verkocht krijgen daarbovenop een eigen illustratie en label ontworpen op basis van hun smaak en ingrediënten. Zo past elke drank perfect in het verhaal.

BAT glazen I89 A0010

“Je kan details blijven ontdekken in Batteliek, mede dankzij de nooit aflatende inspiratie van De Bemanning.”

Seppe Devisscher
Horecaverantwoordelijke Batteliek
BAT serving
BAT giraf Detail I89 A9669
BAT hertmuur I89 A9778

Het oog op de toekomst

Batteliek koos voor een modern systeem om je dranken en gerechten te bestellen. De Bemanning werkte daarvoor een digitale menukaart uit op groot scherm. Batteliek kan die kaart zelf bijwerken en sorteren. Alle data past in een comfortabel leesbare layout die volledig in de huisstijl nestelt.

BAT digimenu
BAT illus Menu

De online stoommachine

De website is geoptimaliseerd voor toegankelijkheid en gebruiksgemak en ook hier vind je het rastersysteem en de digitale menukaart terug. Daarnaast heeft de website een hoop mogelijkheden zodat Batteliek zijn verhaal kan vertellen en uitbreiden: het gebruiksvriendelijke Craft-CMS, strakke CSS en HTML en wat extra kruiding. Smakelijk!

BAT brouwer I89 A9811
BAT trofeemuur
BAT WC

“De Bemanning heeft het juiste evenwicht gevonden tussen actief luisteren naar de klant en met eigen input het project mee richting geven. De samenwerking die zo tot stand komt creëert prachtige realisaties zoals de wereld van Batteliek.”

William Leclef
6e generatie familie-eigenaar Het Anker
BAT stokerij
BAT dranken