Skip to Content
CPZ jaarverslagen

De Zelfmoordlijn verbinden met CPZ

De Zelfmoordlijn 1813 was al een sterk merk. We introduceerden elementen uit de visuele taal van de Zelfmoordlijn in het communicatiemateriaal van het CPZ, de organisatie achter de Zelfmoordlijn, zodat alle communicatie beter bij elkaar zou passen.

CPZ redfolder

We combineerden de grillige lijntekenstijl van Zelfmoordlijn 1813 en het kleurrijke van het CPZ-logo. Ook de typografie werd gekozen zodat die in twee richtingen werkte en het communicatiemateriaal werkt nu perfect met beide logo’s.

“De Bemanning luistert naar wat CPZ van binnenuit wil uitstralen en ze kunnen dat vatten in eenvoudige beeldtaal. Het collectief werkt ook naadloos samen. Als klant krijg je altijd het gevoel met een geheel samen te werken.”

Yunsy Krols
Stafmedewerker communicatie CPZ

Drukwerk herbedacht

Voor de folders en flyers hebben we een slim concept geïntroduceerd zodat het CPZ harder zou opvallen: elke flyer of folder heeft een uniek formaat, maar past perfect binnen het A5 jaarverslag.

Het jaarverslag geeft inzichten in de problemen en de aangeboden hulp waar CPZ aan werkt. Samen met de flyers en de folders vormt een mooi en informatief pakket dat het CPZ apart of samen kan uitdelen.

CPZ spreadblauw2c
CPZ phonestand

Op hetzelfde formaat ontwierpen we ecologische give-aways.
In plaats van plastic balpennen en andere gadgets. Een kaart met een boodschap voor de vrijwilligers én tegelijkertijd een ervaring: je kan er een bruikbare telefoonhouder van maken.

CPZ folder
CPZ foldergroen
CPZ spreadgroen
CPZ spreadrood
CPZ spreadoranje
CPZ imacred

Nieuwe website op maat

De website kreeg dezelfde behandeling als het drukwerk. De huisstijl van het jaarverslag en de folders werd doorgetrokken en alle informatie werd netjes opgedeeld in de kleurthema's die in de brochures werden bepaald.

CPZ wou de touwtjes van de inhoud strak in eigen handen, dus we bouwden het CMS zo flexibel mogelijk op. Zo kunnen ze snel reageren met nieuwe oproepen en informatie.

Frictieloos doneren

Het belangrijkste onderdeel van de website is de ‘online gift’ of donatiepagina. Het CPZ heeft de steun hard nodig voor zijn werking en om alle oproepen te kunnen beantwoorden.

Daarom bestaat de pagina uit twee eenvoudige stappen: kies hoeveel en hoe vaak je wil steunen en laat de nodige gegevens achter

Ook jij kan dus nu eenvoudig doneren via de website.
Andere manieren om te steunen staan er ook netjes uitgelegd.

CPZ iphonedonatie